AGENDA

HET KOMENDE CONCERT

Er zijn nog steeds een aantal extra maatregelen nodig bij de concerten. Er is toegang voor een beperkt aantal bezoekers en aanmelding via een formulier op deze website is vereist.


MiddagconcertZondag 10 oktober 15.00 uur


Lisa Frankenspeelt een repertoire van klassieke werken op piano & cello
Toegang vrij na aanmelding via deze website.

WELKOM OP ONZE WEBSITE

De Stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe streeft naar een intensiever gebruik van de Nicolaaskerk van Wijhe voor culturele evenementen naast de reguliere kerkdiensten. Daarbij willen we ook een bijdrage leveren aan voorzieningen in het gebouw, die het culturele gebruik aantrekkelijker maken. Om dat doel te bereiken zoeken we de steun en betrokkenheid van zoveel mogelijk inwoners van Wijhe en omstreken en houden we de toegang tot onze activiteiten laagdrempelig.

In 2017 startte de stichting met het organiseren van koffieconcerten op de 1e zondag van de maand. De werkgroep koffieconcerten programmeert hiervoor (jonge) musici die zich kwalitatief onderscheiden. Naast de maandelijkse koffieconcerten willen we zo mogelijk 1 maal per halfjaar een avondconcert organiseren.
Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de koffieconcerten in de morgen voorlopig vervangen door middag- en avondconcerten met beperkte toegang.
De Nicolaaskerk in Wijhe raakt ook onder musici steeds meer bekend als een plek waar je heel fijn muziek kunt maken. De goede akoestiek in de historische omgeving met daarbij een enthousiast publiek maken het een feest om hier te concerteren.
Als u geïnteresseerd bent in de concerten en andere evenementen die we organiseren, dan kunt u zich opgeven voor onze maillijst. U ontvangt dan tijdig voor ieder evenement een mailbericht over de datum, het tijdstip en het programma.


foto2

OPTREDENS
SEIZOEN 2020-2021


Concerten


Zondag 10 oktober 15.00 uur
Lisa Franken, piano en cello

Zondag 7 november 15.30 uur
Cynthia van Leeuwen CS
houten blaasinstrumenten

Zaterdag 20 november
(Extra concert onder voorbehoud)
Canto Ostinato
Wishful Singing, zang en orgel

Zaterdag 11 december
Die Winterreise van Schubert
Harrie Spronken, Bariton
Hein van Ooij, PianoEerder    


Zondag 5 september
15.00 uur & 19.30 uur

Mechteld Karien de Jongh, harp

Zaterdag 7 augustus, 19.30 uur
Sinje Kiel, sopraan
David van Ooijen, luitist/gitarist.

Zaterdag 10 juli, 19.30 uur
Castalia Mandoline Quintet

Zondag 1 november 2020
15.00 uur & 19.30 uur

Geesche Geddert, Blokfluiten
Johannes Dijkstra, Klavecimbel
naar galerij
ANDERE SITES
www.pknwijhe.nl