Skip to main content
WAT WAS
Zondag 5 mei

Saxofoon gezelschap SAX-A-LOT

 

 

Tijdens het koffieconcert op 5 mei kwam het saxofoon ensemble SAX-A-LOT onder leiding van Gerard Gerrits ons verrassen.

De in Olst (Boskamp) opgegroeide saxofonist en dirigent Gerard Gerrits (1964) studeerde klassiek saxofoon (altsax) en saxofoon lichte muziek (baritonsax) aan het conservatorium van Zwolle. Tijdens zijn studie startte hij al met lesgeven aan de muziekscholen van Coevorden en Hoogeveen.
Tegenwoordig is hij ook als zelfstandig docent actief. Als dirigent heeft hij de leiding over Saxofoonorkest SAX-A-LOT en de Wijhese Harmonie.

 

Het SAX-A-LOT ensemble bestaat uit 13, overwegend vrouwelijke, saxofonisten. Het ensemble kent maar liefst 7 verschillende soorten saxofoons en heeft de volgende bezetting, één soprillo/sopranino, 2 sopraansaxofoons, 4 altsaxofoons, 3 tenorsaxofoons, 2 bariton saxofoons en één bassaxofoon. 

P.S. Wilt u meer over SAX-A-LOT weten bezoek dan hun website www.saxalot.nl

WAT KOMT
Zondag 2 juni

Hanna Lindeijer (barokhobo en oboe da caccia ),
Inja Botden (cello ),
Edoardo Valorz (klavecimbel)

 

Het komende concert op 2 juni a.s. gaan we genieten van 3 musici. Hanna Lindeijer (barokhobo en oboe da caccia ), Inja Botden (cello ) en Edoardo Valorz (klavecimbel) spelen werken van Giuseppe Sammartini, Georg Philipp Telemann en Carl Ludewig Matthes.

Hanna Lindeijer studeerde blokfluit bij Heiko ter Schegget aan het conservatorium in Utrecht. Zij volgde haar masterstudie barokhobo bij Frank de Bruine aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij speelde o.a. bij het Orkest van de 18e eeuw , Musica Amphion, Concerto Amsterdam en Concerto Copenhagen. Elk jaar treedt zij op tijdens het festival Oude Muziek in Saint-Savin.

Inja Botden studeerde cello bij Gyözö Harsány en viola da gamba bij Freek Borstlap. Na haar studie speelde ze in het Brabants Orkest het grote romantische repertoire. Vanaf 1995 heeft zij zich gespecialiseerd op de barokcello en de violoncello piccolo. Met kamermuziekensembles zoals Ensemble Cristofori uit Frankrijk en Flanders Boroque Consort uit België gaf zij concerten in heel Europa. Inja is solocelliste van Concerto Barocco ; met haar eigen barokensemble Rosaria verzorgt ze concerten i.s.m. koren.

Edoardo Valorz is klavecinist en organist. In Italië studeerde hij orgel bij Wijnand van de Pol. Hij studeerde klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Nathut aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als solist en als continu speler trad hij op als organist en klavecinist tijdens verschillende oude muziekfestivals in binnen- en buitenland zoals Festival Oude Muziek in Utrecht. Hij speelde onder leiding van dirigenten als Ton Koopman, Cristopher Hogwood en Alfredo Bernardini. Hij is oprichter van het ensemble L’ Arco Sonore op oude instrumenten en docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het wordt zeker weer een muzikaal feestje in de Nicolaaskerk in Wijhe .

Het concert duurt een uur en begint om 11.15 uur. Inloop vanaf 11.00 uur. Een kopje koffie staat zoals gewoonlijk voor u klaar. De toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte bestemd voor de musici en ter bestrijding van de onkosten.