Skip to main content

Initiatiefnemer en eerste celliste van Wiriavier is Wikkie Vis. Al jaren lang is zij een zeer bevlogen en getalenteerd celliste. Rita Ernst-Kürtös, de tweede celliste is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles. Connie van der Dussen is semiprofessional en heeft veel ervaring met orkest- en ensemblespel. De vierde cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam en veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland.

 

Het repertoire van Wiriavier is zeer divers: van muziek uit de barok tot 20ste eeuwse muziek; van verstilde muziek tot tango’s. De warme klank van de cello en het grote bereik van ongeveer vier octaven geven aan het cellokwartet een speciale charme.

Wiriavier heeft voor dit koffieconcert een gevarieerd programma voorbereid met muziek van o.a. Dowland, Händel, Arvo Pärt en Pütz (Tango passionato).

 

Het concert is aantrekkelijk voor jong en oud en duurt een klein uur. Aanvang concert 11.45 uur, inloop vanaf 11.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte voor de musici en de onkosten.